οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό /6

Επιμόρφωση - Σεμινάρια

Είμαστε ήδη στη 2η (και τελευταία για τις περισσότερες περιπτώσεις) σελίδα του βιογραφικού. Στο σημείο ακριβώς που ο αναγνώστης θα  πάρει μια ανάσα έχοντας ήδη δει την εργασιακή σας εμπειρία αλλά και τις εκπαιδευτικές σας περγαμηνές.

Πολλοί σε αυτό το κομμάτι του βιογραφικού βιάζονται να παραθέσουν ότι σεμινάριο έχουν κάνει με στόχο να δείξουν το "κλασσικό": ότι  νοιάζονται για την εξέλιξή τους, ότι πιστεύουν στη δια βίου μάθηση κλπ. Παρόλα αυτά, κανείς εργοδότης δε θα ενδιαφερθεί για σεμινάρια που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τη θέση που διαθέτει. Μάλιστα, επειδή οι εργοδότες είναι πιά πιο εκπαιδευμένοι στο διάβασμα βιογραφικών και πιο υποψιασμένοι από παλιά θα έλεγα, μια τέτοια προσπάθεια να δείξετε πόσο ανήσυχοι είστε μπορεί και να τη θεωρήσουν γραφική.

Φροντίστε λοιπόν σε αυτήν την ενότητα να συμπεριλάβετε εκπαιδεύσεις έχοντας κατά νου τα παρακάτω κριτήρια:
  1.  τις έχετε πραγματικά παρακολουθήσει;
  2. μπορείτε να δείξετε τι μάθατε από τη συμμετοχή σας σε αυτές;
  3. είναι σχετικές με κάποιον τρόπο με τη θέση για την οποία  κάνετε αίτηση;

Επιπλέον, προσέξτε καλά να μη "θάψετε" σε αυτήν την ενότητα κάποιο πτυχίο σας ή το αντίστροφο. Δηλαδή μη βάλετε στην ενότητα Εκπαίδευση κάτι που στην πραγματικότητα ανήκει στα Σεμινάρια/ Επιμόρφωση.

Και ένα τελευταίο μυστικό: καλό είναι να θυμάστε ότι όλα συνδέονται. Αν έχετε πραγματικά ανάγκη να μάθετε κάτι καινούριο (και ποιός δεν έχει!) καλό είναι να φροντίσετε να το μάθετε επειδή σας χρειάζεται και όχι μόνο για να υπάρχει κάτι στο βιογραφικό σας. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πότε κάτι γράφεται για να γεμίσει το βιογραφικό και πότε επειδή αποτέλεσε πραγματική ευκαιρία μάθησης.

Τα ξαναλέμε σύντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου